Vragen | Zonnepanelen waar je meer energie van krijgt | SunNed B.V.

Om de website van SUNNed goed te laten functioneren, gebruiken wij cookies. Als u onze site gebruikt, gaan wij ervan uit dat u akkoord bent. Ga verder

Vragen

 

Vragen voor huiseigenaren

 

Wat leveren zonnepanelen op?

Zonnepanelen leveren altijd ecologisch rendement op. Daarnaast leveren ze ook financieel rendement. Dit is o.a. afhankelijk van het vermogen van het paneel, de ligging in Nederland, de dak-oriëntatie en de hellingshoek. Het rendement wat een huiseigenaar kan behalen ligt al snel op zo’n 15% per jaar….veel hoger dus dan de rentevergoeding op uw spaarrekening.  Doordat elektriciteitstarieven in het algemeen stijgen, zullen de rendementen jaarlijks toenemen. De SunNed-dealer kan u precies vertellen wat in uw situatie uw rendement zal zijn en welk bedrag aan btw u terugontvangt.

 

Zijn zonnepanelen een goede investering?

Een zonnestroominstallatie is  een prima investering. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat mensen gemiddeld meer betalen voor een woning met zonnepanelen. Logisch: met zonnepanelen verkoopt u een woning met een fors lagere energierekening. Wat dat betreft gaan zonnepanelen eenzelfde plaats innemen als woningisolatie of dubbelglas. Een huiseigenaar investeert eenmalig in de woning en brengt hiermee de energienota blijvend omlaag.

 

Is aanschaf van zonnepanelen via een financiering Greenloans verstandig?

Geld lenen kost geld, zoals u weet. Maar wat indien de verdiensten uit deze lening hoger zijn dan de financieringslasten? Is lenen dan onverstandig? De SunNed-solarteur kan u precies vertellen wat de jaarlijkse besparingen zijn van de zonnepanelen. Vergelijk dit eens met de jaarlijkse financieringstermijnen via Greenloans. U zult aangenaam verrast zijn. Ook voor huiseigenaren die kiezen voor een lening via Greenloans geldt dat zij het btw-bedrag terugkrijgen. SunNed verzorgt vanzelfsprekend deze btw-teruggave .  

 

Wat zijn de mooiste panelen c.q. wat is de mooiste installatie?

buren

Indien de zonnepanelen in het zicht liggen, raden we u aan om zwarte panelen te plaatsen met een zwart frame. Dit is heel wat fraaier dan de blauwe panelen met een grijs frame. Daarnaast is het het fraaist als de panelen als volgt zijn gelegd (zie ook foto “buren”):

  • Geen landscape of portrait door elkaar op hetzelfde oppervlak
  • Geen ongelijke rijen
  • Panelen dienen tegen elkaar aan te liggen (één vlak)
  • Precies in het midden van een plaatsingsoppervlak
  • Toepassing van verbindingsmaterialen in dezelfde kleur als het frame
  • Geen uitsteeksels

 

Welk bedrag ontvang ik voor de stroom die ik teruglever?

U ontvangt eenzelfde prijs per kWh als u hiervoor betaalt (veelal € 0,22 à € 0,23 per kWh).  De enige voorwaarde is wel dat de afname van stroom groter is dan de teruglevering. Wekt u teveel op, dan geldt de salderingsregeling niet meer en dan ontvangt u een veel lager bedrag .

 

Maakt het uit bij wie ik de zonnepanelen betrek?

Ja! Een zonnestroominstallatie schaft u voor 25 jaar aan. In die periode moet er op kunnen vertrouwen dat de leverancier die installeert zijn garantieverplichtingen kan nakomen. Helaas, zijn in de branche van de zonnepanelen veel nieuwe bedrijven gekomen en ook weer gegaan. Selecteer dus een bedrijf met een lange historie, die gevestigd is in de regio én die beschikt over een eigen servicedienst. Op onze website kunt u gemakkelijk een SunNed-solarteur in uw regio vinden.

 

Wilt u meer informatie?

 

De SunNed Solarteur vertelt je graag meer over de voordelen van SunNed zonnepanelen. En hij neemt je graag alle zorgen uit handen.